Απάντηση στον Δήμαρχο Βισαλτίας από τον Δ.Χύτα.

Κύριε Δήμαρχε

Τα δικά μου ”κίνητρα” (όπως τα αναφέρετε στην επιστολή σας), για τον τόπο μου είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες τα δικά σας κίνητρα διερευνώνται κύριε Μασλαρινέ ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών ρύπανσης του περιβάλλοντος που είναι ντροπή για το δήμο μας χρειάζεται ευαισθητοποίηση και μόνο, δεν χρειάζονται κίνητρα, μην μπερδεύεστε. Δεν είναι όλα βιοπορισμός και μικροπολιτική επιβίωση.

Το πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων – άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων ξεκίνησε ως διακρατικό πρόγραμμα MED συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ στις αρχές του 2010 επί άλλης δημοτικής αρχής και ύστερα εγκαταλείφθηκε.

Αν όπως λέτε οι φωτογραφίες είναι από περιοχές που δεν ανήκουν στον τομέα ευθύνης του ΤΟΕΒ Νιγρίτας αλλά σε άλλον, εσάς που είναι τομέαςευθύνης σας, τι κάνετε για να μην υπάρχει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα; Τίποτα. Μόνο κούφια λόγια και πολιτικαντισμό παλαιάς κοπής.

Το ότι είστε ολίγιστος και ανεπαρκής για το δημόσιο αξίωμα στο οποίο βρεθήκατε μπορεί να είναι πρόβλημα δικό σας, δεν πρέπει όμως να πληρώσουν αυτή την ανεπάρκεια και ασχετοσύνη οι πολίτες και το περιβάλλον για μια λανθασμένη επιλογή τους.Τέλος, το επιχειρείν είναι ιερή λέξη για εκείνους που το υπηρετούν με κόπο και θυσίες και είναι φράση φορτισμένη με το θετικό αξιακό φορτίο της προσφοράς και της δημιουργίας, μη χρησιμοποιείται λοιπόν και πολύ περισσότερο μην εμπαίζεται με λέξεις και έννοιες που δεν γνωρίζετε και που σας είναι παντελώς ξένες.

Σε ότι με αφορά, δοξάζω τον Κύριο που μετά από σκληρή εργασία δεκαετιών έχω καταφέρει να λύσω το βιοποριστικό μου πρόβλημα, συνεχίζω όμως καθημερινά να αγωνίζομαι και να είμαι σε θέση με όποιο τρόπο μπορώ, να προσφέρω ανιδιοτελώς στον τόπο μου και τους συνανθρώπους μας.

Δεν είναι κακό ούτε ελάττωμα να είναι κανείς φτωχός όταν έχει το σθένος και τη δύναμη να αγωνίζεται για να αλλάξει τη θέση του προς το καλύτερο, ελάττωμα που δεν διορθώνεται, είναι να είναι κανείς αργόσχολος και αδαής και να εξαρτά την επιβίωση του από αποζημιώσεις εφήμερων δημόσιων αξιωμάτων, αυτό είναι ελάττωμα και περικλείει μέσα του την παθογένεια του νεότερου αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κράτους θα τολμούσα να πω στο δημόσιο βίο του.

Κύριε Μασλαρινέ είναι ίδιον των διαχρονικά αποτυχόντων να βλέπουν κίνητρα, πίσω από ενέργειες και δράσεις που αποσκοπούν στο κοινό καλό.

Δημήτριος Χύτας

Πρόεδρος ΤΟΕΒ Νιγρίτας