ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

Κε ΥΠΟΥΡΓΕ

Μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχαμε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Σερρών στο κακόγουστο και κακοστημένο πανηγύρι που στήσατε με τους Προέδρους των ΤΟΕΒ της περιφερειακής ενότητας Σερρών με πρόσχημα την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, εκφράζω την θλίψη μου για την υιοθέτηση της τακτικής Μαυρογιαλούρου στον τρόπο ενίσχυσης των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

Δεν είμαι ενάντια στις χρηματοδοτήσεις από το Π.Δ.Ε. αρκεί αυτές να γίνονται με συγκεκριμένες ανοιχτές διαδικασίες, με κριτήρια αξιολόγησης κατόπιν αιτιολογημένων προτάσεων των φορέων, με αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ωφέλειας που αποφέρουν και βεβαίως αφού εξαντλήσουμε πρώτα τα ευρωπαικά προγράμματα που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις έγγειες βελτιώσεις (πχ Δράση 4.3.1 του Π.Α.Α 2014-2020) στα οποία η δαπάνη καλύπτεται από Ευρωπαικούς πόρους.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι παραμένετε προσκολλημένος σε παλαιοκομματικές πρακτικές ρουσφετολογίας τις οποίες και καταδικάζω.

Θέλω όμως να σας στείλω στο γραφείο σας στο υπουργείο ένα μικρό δώρο δυο βιβλία, το ένα είναι του ριζοσπαστικού κοινωνιολόγου της δεξιάς Ευάγγελου Λεμπέση με τίτλο ‘’Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΩΝΩ ΒΙΩ’’ και το δεύτερο είναι του Γάλλου συγγραφέα και ιστορικού της φιλοσοφίας Maxime Rovere ‘’ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ’’.

Με την προτροπή να τα διαβάσετε, εκτιμώ πως θα σας φανούν χρήσιμα.

                                                                                                                                                                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΕΒ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

                                                                                                                                                                                                        ΧΥΤΑΣ Δ.